top of page

Personeelstekort raakt ook u? Laat ons u helpen!

Vandaag een grote kop in de Telegraaf 'Personeelstekort raakt ook u' over de steeds krapper wordende arbeidsmarkt. 'Chauffeurs, metselaars, verpleegkundigen en ict’ers zijn bijna niet meer te vinden' en het aantal ’moeilijk vervulbare’ vacatures nadert het record van voor de crisis.

Wordt er wel op de juiste manier geworven?

Een terechte waarschuwing, want zonder goede mensen loopt je organisatie risico of achterstand op. En dat wil niemand. Maar ook een krappe arbeidsmarkt kent mobiliteit! De arbeidsmarkt kent altijd 60-70% latent werkzoekenden. Mensen die helemaal niet actief zoeken, maar wél openstaan als ze een mooie vacature 'voorbij' zien komen. 70% van de arbeidsmarkt. Dat zou voldoende moeten zijn om je vacatures in te vullen. Alleen moet je het winnen van je concurrentie!

Hoe win je?

Nederland is het land bij uitstek waar mensen online op social media actief zijn. Facebook heeft 10,8 miljoen gebruikers waarvan er 7,6 miljoen dagelijks actief zijn. Instagram is sterk groeiende onder een jongere doelgroep en LinkedIn heeft goede targetmogelijkheden binnen specifieke professionele doelgroepen (tip: gebruik alleen niet de vacatureadvertenties van LinkedIn). Genoeg mogelijkheden dus om die latent werkzoekenden te bereiken! En als je dat met de juiste content doet, dan motiveer je die latent werkzoekenden om alsnog te bij jou te solliciteren.

Daarnaast versterken gerichte online campagnes op social media je Employer Brand. Een win-win dus omdat je zo ook voor de toekomst (met meer krapte?) werkt aan je imago en dus aantrekkingskracht als werkgever!

Over VACATRUE

Wij gebruiken Social Media als Facebook, LinkedIn & Instagram om vacatures sterk zichtbaar te maken binnen relevante doelgroepen. Daarbij gebruiken wij klantpagina's en onze eigen vacaturegroepen die gevolgd worden door ruim 100.000 mensen. Onze campagnes hebben ruim 10 miljoen mensen bereikt. In 2017 hebben wij voor ruim 1.000 vacatures succesvol kandidaten geworven. Wij zijn inzetbaar bij kleinschalige of grootschalige werving, in makkelijke én moeilijke markten. Neem voor meer informatie contact op via 085 - 4 88 55 55 of mail naar jordy@vacatrue.com.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page