top of page

Arbeidsmarkt wordt in rap tempo krapper


Arbeidsmarkt wordt steeds krapper

De werkloosheid is voor het eerst sinds 2011 weer onder de 5% van de beroepsbevolking uitgekomen. Goed nieuws en teken van een aantrekkende economie! Maar het betekent ook dat de krapte op de arbeidsmarkt toeneemt. Het aantal sectoren en regio's waar dit merkbaar is neemt toe. De zorg, detailhandel en industrie waren bekend, maar nu dreigt ook tekort in de communicatie en zakelijke dienstverlening. In Noord-Brabant loopt de krapte op de arbeidsmarkt zo snel op dat tekorten nijpend worden.

Risico's van een krappe arbeidsmarkt Door krapte op de arbeidsmarkt staan vacatures langer open en neemt de werkdruk op bestaande collega's verder toe. Hierdoor kan ook het verloop in organisaties juist toenemen.

Het belang van onderscheidende werving

De krapte op de arbeidsmarkt is voor iedere organisatie gelijk. Waar je als organisatie in kan uitblinken ten opzichte van concurrenten is de manier waarop je de arbeidsmarkt benadert. Het belang van goede werving neemt dus toe. En dat betekent kiezen voor de juiste kanalen om kandidaten te bereiken, het gebruik van de juiste boodschap, op de juiste manier en op het juiste moment gebracht.

Social Media

Het gebruik van Social Media is hierbij onvermijdelijk. Het grote en snelle bereik van Facebook, de interessante zakelijke segmentatie van LinkedIn en de aantrekkelijkheid van Instagram bij de jeugd zorgen ervoor dat je je boodschap snel binnen je doelgroep zichtbaar kan maken. Stop met enkel vacatureteksten en maak gebruik van visueel aantrekkelijke middelen om je boodschap over te brengen. Denk aan een wervende foto, een korte film of een vlog! Zorg ervoor dat solliciteren laagdrempelig wordt en gebruik Whatsapp. Vraag geen CV, maar gebruik een preselectie test om kandidaten te screenen net als EY in Engeland al jaren doet bij starters. Denk anders dan anderen om ervoor te zorgen dat mensen in een krappe arbeidsmarkt toch bij jouw solliciteren.

Over VACATRUE

Wij maken werven gemakkelijk. Met 100+ vacaturegroepen op Facebook, Instagram, LinkedIn en Twitter & ruim 100.000 volgers zijn vacatures al meer dan 6.000.000 keer zichtbaar geweest. Ruim 200.000 keer hebben mensen actie ondernomen op onze vacaturepromoties. Van tags, likes, shares en door het achterlaten van een comment. Wij helpen je graag bij de werving van vacatures. Neem nu contact met ons op.

Bronnen:

- Nu.nl: Werkloosheid daalt voor het eerst sinds 2011 onder de 5% (20 juli 2017)

- RTLZ: Het gaat té goed op de arbeidsmarkt, tekort aan personeel (14 juni 2017)

- Omroep Brabant: De Branbantse werkloosheid daalt zo snel dat groot personeelstekort dreigt: 'tekorten worden nijpend' (5 juli 2017)

- Huffington Post: Ernst & Young Removes Degree Classification From Entry Criteria As There’s ‘No Evidence’ University Equals Success

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page