top of page

Must see: Versla je concurrentie, doe als Volvo!


Reclame tijdens Superbowl Sunday is onbetaalbaar. Maar binnen de autobranche is het wel heel gebruikelijk om juist dan te adverteren. Volvo wilde wel de aandacht, maar niet de hoofdprijs betalen en bedacht een mooie list met als gevolg.....Volvo was trending op Twitter. Juist gedurende de reclame van concurrenten. Hoe ze dat gelukt is?

Door een briljante marketingactie. Ze schreven een simpele contest uit. "Tweet tijdens de reclame van een concurrerend automerk de naam van iemand die je lief is + #VolvoContest en maak kans op een Volvo XC60."

Baanbrekende resultaten

Je zag een BMW, Audi of ander automerk en je tweette en dacht over Volvo. Zo werd mooi de aandacht verlegd. Ruim 50.000 tweets gedurende reclame van concurrenten, betaald door concurrenten en daarmee trending in Amerika en de wereld op Twitter. En.... - last but not least - een stijging van 70% ten opzichte van het jaar ervoor in verkopen van de Volvo XC60 in de periode na de Super Bowl .

Conclusie

Volvo laat zien hoe je je concurrentie voor kan zijn en op welke manier je Social Media daarbij kan inzetten. Ook op de arbeidsmarkt is de concurrentie hevig en wordt deze alleen maar heviger. Maar concurrentie is niet bepalend voor je succes. Hoe je ermee omgaat wel. En ook hier kan je Social Media goed inzetten. Wij vertellen je er graag meer over!

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page