top of page

Voordelen Referral Recruitment


Het inzetten van medewerkers voor het vervullen van vacatures biedt veel voordelen. Het via via werven is dan ook bij veel organisaties een belangrijke manier om nieuwe medewerkers te werven. Wij hebben tien voordelen voor u op een rij gezet.

1. Preselectie Medewerkers weten als geen ander wie er bij de organisatie past en wie ze als collega willen hebben. Ze passen onbewust preselectie toe en zullen alleen die mensen in hun netwerk aandragen waarvan ze het idee hebben dat deze bij de organisatie past. Medewerkers willen tevens geen slecht figuur slaan intern door iemand voor te dragen die niet past.

2. Smalle funnel Door preselectie is de funnel veel smaller. Om uiteindelijk iemand aan te nemen zijn er via referral recruitment veel minder cv’s nodig dan via welke vorm dan ook. 3. Aangedragen kandidaten blijven langer Wanneer iemand binnen is gekomen via referral recruitment, blijkt dat deze persoon langer in dienst blijft dan gemiddeld. Dit komt enerzijds door de preselectie zoals in het voorgaande punt reeds benoemd. Anderzijds speelt ook mee dat de persoon die de kandidaat heeft aangedragen een bekende is. Dit kan ook meespelen bij het langer blijven werken. 4. Medewerkers die aandragen blijver langer Niet alleen de medewerker die is aangedragen blijft langer dan gemiddeld. Ook de aandragers blijven langer werken. Mensen die hun netwerk aanspreken om bij dezelfde organisatie te komen werken zijn meer dan gemiddeld betrokken. Zij zullen de organsiatie niet zo snel verlaten. Daarnaast kan het ook bij de aandrager meespelen dat deze blijft werken doordat er een of meerdere mensen uit zijn/haar netwerk nu collega zijn. 5. Stimuleert betrokkenheid Medewerkers worden gevraagd om de organisatie te helpen om nieuwe collega’s te vinden. De medewerkers worden betrokken bij een gezamenlijk doel en worden zo actiever betrokken bij de organisatie. 6. Vacatures worden sneller ingevuld Met referral recruitment worden vacatures veelal sneller ingevuld dan via de reguliere weg. Gemiddelde time to hire is in Nederland 59 kalenderdagen (bron: Recruitmentkengetallen 2013) en de kans dat u hieronder blijft is groter met een referralprogramma. 7. Duurzaam werven Wanneer het referralprogramma goed is opgezet en het voldoende wordt gepromoot zorgt het voor een continue instroom van bruikbare cv’s. Zelfs wanneer u niet direct een vacature heeft, kunt u op deze wijze een kwalitatieve talentpool opbouwen. 8. Ambassadeurschap Een referralprogramma versterkt het ambassadeurschap van medewerkers voor de organisatie. Specifiek voor werkgeverschap, maar ook corporate. 9. Employer branding Mensen geloven steeds minder reclame en steeds meer wat mensen in hun netwerk zeggen over zaken. Dit geldt ook voor referral recruitment. Wanneer een medewerker van u tegen iemand in zijn/haar netwerk vertelt wat een goede werkgever u bent, dan wordt hier veel meer waarde aan gehecht. Het versterkt uw employer brand op een authentieke manier. 10. Wervingskosten zijn lager Last but nog least zijn over het algemeen de wervingskosten een stuk lager dan via andere wervingsmethoden. Werkgevers die de stap maken naar referral recruitment zien hun wervingskosten flink teruglopen.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page